Μια γιαγιά ξανά στα θρανία.Η Νόπη Τσαρέ Μαστρογιαννίδου,φυσιοθεραπεύτρια, εργαζόμενη στο Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης, είναι τα τελευταία 24ωρα απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) Σαπών και πιο συγκεκριμένα του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ).

«Είναι τόσες οι αλλαγές που συμβαίνουν στον εργασιακό χώρο που για όλα θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι» δηλώνει η ίδια για την απόφασή της να καθίσει ξανά στα θρανία μην κρύβοντας πως πολλές από τις αλλαγές που συμβαίνουν στα χρόνια των Μνημονίων την ανησυχούν. Στο πλευρό της, στην διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας, αλλά και καθ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς, ο σύζυγός της Γιάννης και ο μικρός τους εγγονός να κλέβει μαζί με την γιαγιά του την παράσταση. «Όταν οι κόποι ανταμείβονται πώς να μην είσαι ευτυχισμένη;» αναρωτιέται με δάκρυα χαράς στα μάτια και πολλά χαμόγελα κι αγκαλιές με τους συμφοιτητές της.

Δεν ήταν λίγες οι φορές, που, όπως λέει η ίδια, έπαιρνε δύναμη από τους νεότερους σε ηλικία συμφοιτητές της, αλλά και οι περιπτώσεις εκείνες που κλήθηκε εκείνη να προσφέρει λόγια παρηγορητικά, συμβουλευτικά, πάντα κρατώντας χαμηλούς τους τόνους και προσπαθώντας να συμβιβάσει,όποτε χρειαζόταν,τις αντίθετες απόψεις. «Όταν μοιράζεσαι τόσες στιγμές σε μια τάξη δένεσαι με τους ανθρώπους που είναι συνοδοιπόροι σου» δηλώνει η ίδια μιλώντας με αγάπη για τους ανθρώπους που γνώρισε, καθηγητές κι εκπαιδευόμενους, σπεύδοντας να κάνει όνειρα για το μέλλον αποδεικνύοντας πως: γηράσκει αεί διδασκόμενη…
Φώτο:Η Νόπη Τσαρε Μαστρογιαννίδου με τον εγγονό και το πτυχίο στα χέρια. Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

περισσότερα

Mujer